Харчування учнів

В школі створені умови належного  забезпечення дітей збалансованим гарячим харчуванням. В школі працює їдальня і буфет.

Всі учні 1-4 класів забезпечені сніданками на суму 7,63 грн., які виготовляються в їдальні школи, згідно меню, для безкоштовного харчування учнів. 90% учнів 5-11 класів отримують гарячі обіди за їхнім бажанням протягом дня. Їдальня працює з 7.30 до 15.30.

В школі функціонують 5 груп продовженого дня з гарячим обідом на 20 грн. і полуденником  на 5 грн. (за кошти батьків). Оплата за харчування в ГПД приймається організатором харчування протягом дня з 7.30 до 15.30 .

Учні пільгових категорій 1-4 класів отримують безкоштовні обіди на суму 19,23 грн., учні пільгових категорій 5-11 класів на суму 22,48 грн. згідно законодавства  (малозабезпечені; діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з сімей, які  потрапили в складні життєві обставини, діти, які навчаються в інклюзивному класі, діти із сімей учасників бойових дій (АТО) та діти із сімей загиблих учасників бойових дій (АТО), які мають відповідні документи).

На замовлення батьків дітям можуть надаватися дієтичні обіди. Всі учні і працівники школи задоволені організацією харчування.

Графік харчування затверджується директором школи, узгоджується з організаторами харчування до 1 вересня навчального року. Цим графіком регламентується час, коли учні 1-4 класів по паралелях відвідують їдальню у супроводі своїх класних керівників;  час, коли накриваються обіди за замовленням.

Буфетну продукцію, обіди без замовлення можна придбати до 15.00.

Харчування в школі організовано згідно санітарно–гігієнічних вимог і санітарно-протиепідемічних правил і норм. Дотримуються діючі норми харчування,  С-вітамінізація,  вживання  в харчуванні дітей та підлітків йодованої солі.

Матеріально-технічний стан шкільної їдальні, буфетів та харчоблоків – задовільний (проведено поточний ремонт, забезпечено холодною і гарячою водою, заміна   холодильного обладнання).  Отже школа має позитивний досвід в організації харчування  – висока якість харчування, висока оцінка батьків.

Кількість дітей пільгових категорій, що харчуються безоплатно станом на 28.12.2017:

-діти-сироти  4;

-діти-позбавлені батьківського піклування 4;

– діти з малозабезпечених сімей 9;

– учні 1-11 класів із числа сімей учасників бойових дій (учасників антитерористичної операції) – 17 та учнів 1-11 класів із сімей загиблих учасників бойових дій (учасників антитерористичної операції) – 1;

– інші категорії СЖУ – 5;

– діти з особливими освітніми потребами (інклюзивний клас) – 4.

 

За організацію харчування в школі відповідальні ЗДНВР М.К. Холоденко та медична сестра школи К.С. Афанасьєва