Відкриття медіатечного простору в нашій школі

Сьогодні Україна впевнено розвивається у проєвропейському напрямку. Сучасний тренд європейського суспільства – це мультимедійний простір для роботи.

15 листопада в нашій школі було відкрито сучасну медіатеку.  З 2016 року наша школа стала надавати учням послуги інклюзивної освіти. Тому відкриття медіатеки, стало необхідною та довгоочікуваною подією. Докладання неймовірних зусиль багатьох людей, нескінченне хвилювання. І ось, нарешті, цей урочистий день настав!

Розділити нашу радість прийшли батьки, учні нашої школи, а також почесні гості. З вітальним словом до присутніх звернулася начальник територіального відділу освіти Дніпровського району Литовченко Яна Юріївна. Директор школи Корсунова Любов Федорівна промовила найтепліші слова подяки всім, хто допоміг осучаснити освіту в нашій школі та допоміг відкрити медіатеку.

Урочистість події підкреслювало святкове оформлення вестибюлю школи. Звичайні сходинки були перетворені на імпровізовану сцену. Поручні на сходах з обох боків прикрашали яскраві переплетені стрічки, на яких були закріплені гелеві різнокольорові кульки. Початок сходів увінчувала кольорова повітряна арка із кульок. Вгорі височів яскравий напис «Вітаємо з відкриттям шкільної медіатеки». Коридор до кабінету прикрашали веселі плямисті кульки, які піднімалися вгору за кожним рухом повітря. Сама медіатека теж підкреслено мала святковий вигляд. Гелеві кульки літали під стелею, стояв приємний запах нових меблів. Нова техніка виблискувала. Інтерактивна дошка «показала себе в дії». Присутні подивилися відеозвернення від сім’ї Ільницьких, які сказали зворушливі слова подяки всім, хто допоміг відкрити медіатеку.

Виступаючі учні докладно розповіли про переваги цього особливого кабінету. Для гостей було проведено невеличку міні-екскурсію по зонах медіатеки. Проект сучасної медіатеки вирізняється комфортним дизайном та має широкий спектр послуг. Кабінет оснащений комп’ютерами, які мають доступ до Інтернету, ксероксом та принтером. Зручний інтерактивний простір слугуватиме відвідувачам. Діти зможуть спілкуватися, проводити вільний час, виконувати домашні завдання та отримувати нову інформацію. Важливою зоною для дітей з особливими потребами є зона спілкування та рефлексії, яка оснащена зручними кріслами-пуфами та великими яскравими м’якими м’ячами. Маленький столик із шахами так і манить присісти, відпочити і змінити вид навчальної діяльності на ігрову. Новий яскравий килим має ігрову зону для практичної діяльності: тут можна на практиці відпрацювати правила дорожнього руху як для пішоходів, так і для водіїв. Медіатека має велику кількість новітніх видань: енциклопедій, довідників та цікавої літератури. Є зона відпочинку для супроводжуючих осіб. Якісне освітлення по зонах – це ще одна перевага цього кабінету. Зручності для учнів-відвідувачів додають шафи для верхнього одягу та зберігання особистих речей. Довершеності кабінету додають нові інформаційні стенди.

Після екскурсії всі відвідувачі мали змогу пройтися по зонах медіатеки та пересвідчитися в мультифункціональності цього сучасного кабінету.

Вітаємо вчителів і учнів! Медіатеку в нашій школі відкрито!

Фотоальбом