Корисна зустріч з представниками ювенальної превенції

Новини від Вільного простору 89

Інспектори ювенальної превенції є нерідкими гостями у навчальних закладах. Вони проводять із дітьми пізнавальні лекції з правової тематики, розповідають про дотримання норм дисципліни, недопущення скоєння булінгу. І це лише деякі «гарячі» теми для підлітків та їх батьків.

Цього тижня правоохоронці відвідали школу 89 і поспілкувалися з учнями старшої школи.

Профілактична робота важлива, адже вона здатна попередити про наслідки тієї або іншої необдуманої дії, яка на перший погляд здається витівкою або розвагою.

Підліткам доступно роз’яснили що таке громадські місця і які там існують обмеження. Які можуть бути наслідки паління, вживання алкогольних напоїв, якщо тобі не виповнилося 16! Торкнулися поліціянти і питання вживання молоддю наркотичних речовин. Усмішки  вмить зникли з облич слухачів, коли інспектор описала в якому стані знаходяться в лікарні їхні однолітки, які вживали наркотики або таблетки. Як не можуть знайти собі місця від жаху батьки, дивлячись на бліді, змучені обличчя непритомних дітей.

Корисна зустріч!

Дякуємо інспекторам СЮП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області, які майстерно перетворилися на педагогів і психологів водночас, коли переступили поріг школи. Сподіваємося, що вони достукалися до юнаків та дівчат!