Новини тижня

Новини від Вільного простору 89

Йой, вибачаюся, що залишила вас «голодними» без новин від Вільного простору 89. Неділя була настільки активною і насиченою всілякими цікавими та яскравими заходами, що братися за пост було ніколи. Виправляюся))

ПОЇХАЛИИИИИ… Все по порядку.

«Бойове хрещення» отримало учнівське самоврядування 2020. Саме на їх плечі була покладена підготовка привітання вчителів до свята. І результат перевершив ВСІ сподівання! Сподобалося всім: і тим хто готував і для кого це було створено.

День самоврядування: як це було

           День самоврядування, який відбувся у п’ятницю підняв «градус азарту», як у вчителів так і в учнів. Ті хто виявив бажання бути дублером вчителя, цілий тиждень ходили на консультації до вчителів-наставників, створювали конспекти, шукали цікаві відеоматеріали на урок, щоб здивувати і захопити «своїх» учнів. Все було по-справжньому діловий стиль, бейджі на сорочках, костюми, особливий погляд… Діти із захопленням поринули у цю гру. Беру свої слова назад: для вчителів це була гра, але не для них, не для дітей. Для них це було по-справжньому. Звідси той особливий дух, який витав у повітрі… Попереду ще нагородження цих юнаків та дівчат, які приміряли на себе «вчительську вдачу».

[Best_Wordpress_Gallery id=”144″ gal_title=”День самоврядування 2020″]

Виставка стіннівок «Зі святом, любі вчителі»

         А що ж середня та старша ланка? Тут теж відбувся свій «движ» з привітання вчителів. Він вилився у створення стіннівок «Зі святом, любі вчителі» і прикрашанням ними коридорів. Повірте мені, як учаснику цього дня: неможливо було просто пройтися коридорами. Мій погляд постійно притягувала яскраво створена ексклюзивна стіннівка і в результаті я «зависала» біля неї роздивляючись і вчитуючись в привітання та слова подяки від учнів. Так само магічно діяли вони і на всіх інших вчителів. Кожний класний керівник пишався привітанням, яке створив його клас, тому експромтом розпочався челендж у вчительській групі «Зроби фото стіннівки свого класу і покажи ВСІМ». Це була справжня колективна творча справа!

[Best_Wordpress_Gallery id=”146″ gal_title=”Виставка стіннівок «Зі святом, любі вчителі» 2020″]

Челендж до Дня вчителя

         А челендж? Чуть не забула)) Це окрема історія, яка теж заслуговує на пост!

      З понеділка по четвер тривав челендж «Впізнай, «злови» і сфотографуйся». За участі представників учнівського самоврядування були створені колажі с дитячими фотографіями вчителів. Учасникам челенджу було необхідно обрати один колаж, впізнати на ньому вчителів, «зловити» вчителя, зробити з ним селфі, а прізвище занести до таблиці. Одна юна особа впізнала всіх. Отже, ось що з того вийшло))

[Best_Wordpress_Gallery id=”148″ gal_title=”ЧеленджВпізнай””]

[Best_Wordpress_Gallery id=”150″ gal_title=”Фото 2020″]

Респект-зустріч 

Респект-зустріч з представником Державної пожежно-рятувальної частини № 3 Сергієм Добренко викликала неабиякий інтерес в учнів 10-11-х класів. Незважаючи на те, що ця професія загартовує людину, робить її небагатослівною, скупою на посмішку та емоції з паном Сергієм було навпаки. Він майстерно організував не лекцію, а живе спілкування. Старший лейтенант Сергій Добренко розповів про те, які бувають виклики, про те, як необхідно правильно утилізувати ртуть, якщо раптом розбився градусник. Не оминув він і дорожньо-транспортні пригоди, загоряння будівель. Юнаки і дівчати цікавилися буднями цієї важкої професії, засипали питаннями. Одним із великої кількості запитань було питання про рятування тварин. Були в «арсеналі» Сергія і такі історії, якими він поділився, «оголюючи» свою справжню душу, адже всім присутнім було помітно з яким хвилюванням він переповідав побачене і пережите. Слова рятувальника були підкріплені відео. Корисна зустріч в результаті мала два підтексти: зробити підлітків обізнаними, нагадати їх про небезпеку, яка чатує нас повсюди і провести профорієнтаційну роботу. Друга частина розповіді була присвячена питанню як стати рятувальником, які існують заклади для оволодіння цією непростою, але такою потрібною професією і, навіть, які предмети потрібно готувати на ЗНО для вступу у ВУЗ.

ДЯКУЄМО чудовому професіоналу своєї справи Сергію Добренку, і, як з’ясувалося, майстру у спілкуванні з підлітками рівня «z» 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”152″ gal_title=”Респект-зустріч”]

Виставка поробок із овочів та фруктів «Осінній креатив»

А початкова школа в одну мить «розквітла» ще більше одного дня на цьому тижні. За вікном було похмуро, а хотілося яскравого сонечка. І ось, раптом, рекреації першого поверху стали яскравими. З’явилось вмить багато і літніх і осінніх кольорів водночас)) Так розфарбувала школу виставка «Осінній креатив»! Поробки із овочів та фруктів звична річ, і здавалося б, немає вже чому дивуватися… Але ж здивуванню ВСІХ присутніх не було меж. Фантазія і креатив фонтанували. Шкода, шо цього не бачили, батьки, адже в попередні роки вони завжди милувалися такими виставками, фотографувалися зі своїми дітками, робили численні селфі. Але я це виправляю саме зараз. Дивуйтеся, милуйтеся. Ловіть волну прекрасного і креативного. Приємного перегляду.

Я не забула: дяка і діткам, і батькам, і вчителям, які створили такий яскравий настрій посеред похмурого осіннього дня!

[Best_Wordpress_Gallery id=”154″ gal_title=”Виставка поробок 2020″]

Виставка листівок-привітань до Дня вчителя

Ви думаєте, що це всі заходи? Якби не так 🙂

Виставка листівок-привітань «Велика дяка нашим вчителям» від учнів початкової школи заслуговує на окремий пост. Чи замислювалися ви над тим, що найбільша цінність від дитини – це малюнок-привітання, який вона створила власноруч? Всі мами знають, як дитинка малює своє привітання для мами або тата, як декілька днів вона ретельно вимальовує свій шедевр, вдосконалює, а потім з трепетом і гордістю в маленьких оченятах протягує своїй рідній нені… Саме такими просякнутими дитячою вдячністю і любов’ю були листівки-привітання для вчителів, які прикрасили шкільні коридори. І вчителі, як другі матусі, один одному демонстрували шедеври, які були адресовані саме їм! Пора нашій школі давати друге ім’я постійно діючий вернісаж 🙂

[Best_Wordpress_Gallery id=”156″ gal_title=”Виставка листівок-привітань”]