Екскурсія до пожежно-рятувальної частини № 3


20 вересня учні шостих класів разом із класними керівниками відвідали пожежно-рятувальну частину з нагоди професійного свята Дня рятувальника. Це була незвичайна екскурсія на якій неможна ні до чого доторкнутися, навпаки вона була інтерактивною на 100 відсотків. Співробітники показали юнакам та дівчатам техніку за допомогою якої знешкоджують вогонь.

Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу рятувальників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Cтарший лейтенант  Сергій Добренко  розповів, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись і вдягнути костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали діти.  Пан Сергій звернув увагу учнів на  причини  виникнення пожеж та їх запобігання, розповів як правильно діяти у разі пожежі.

Після побаченого і почутого кожна дитина глибше розуміє  важливість та героїчність  професії  пожежника. Ця екскурсія дала можливість познайомити школярів з професією героя-рятувальника та поглибити знання та практичні навички дітей в безпеці життєдіяльності.

Дякуємо співробітникам пожежної частини №3 та вчителю історії Губі Анні В’ячеславівні  за захоплюючу та пізнавальну екскурсію!