День пам’яті та примирення

 У загальноосвітній школі № 89  під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» проведено заходи, присвячені Дню пам’яті  та примирення, Дню Перемоги над нацизмом в Європі.

Учні 5-8-х класів переглянули хронікально-документальні фільми до 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Коментар до цих кадрів дали вчителі історії.

В 9-11-х класах тема уроків історії звучала так: «Доля жінок у війні». Юнаки та дівчата підготували повідомлення про те, які долі спіткали жінок у роки війни.

Педагогічний колектив школи теж не залишився осторонь. Вчителі привітали ветеранів Дніпровського району з наступаючим святом і рознесли по домівках подарункові продуктові набори. Кожного року педагоги нашої школи беруть участь в цій акції.

Тематична виставка книжкової літератури «Це потрібно не мертвим!», яку було створено бібліотекарем школи Пряхіною Н.Ю., викликала інтерес у всіх відвідувачів бібліотеки.

Загальношкільна акція до Днів пам’яті та примирення «Мак – квітка пам’яті» була ретельно розроблена і проведена. Як учні так і вчителі активно підтримали цю акцію: вдягнулися у вишиванки і прикріпили на ліву сторону одягу мак, який символізує пам’ять про загиблих.

8 травня пам’ять про загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, учні, педагоги школи вшанували хвилиною мовчання.

На інформаційному стенді між поверхами було створено інформаційну викладку до Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ній було висвітлено найважливішу інформацію про Другу світову війну.

Учні початкової школи влаштували виставку дитячого малюнка «Діти – проти війни!».

Лідерами учнівського самоврядування було покладено квіти до вічного вогню біля пам’ятника Скорботної матері.

8 травня йшов дощ, здавалося, що сама природа теж плаче за мільйонами загиблих!