Респект-зустріч з учасниками Майдану

Сьогодні, 20 лютого, учні 7-А класу зустрітися з учасниками Євромайдану, які були запрошені в нашу школу в День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

На початку зустрічі присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Матченко Валерій Іванович та Ясинський Денис розповіли про події Євромайдану, масової багатомісячної акції протесту в центрі Києва, яка відбулася в 2013-2014 р.р. у вiдповiдь на тимчасове послаблення українським урядом підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Дивлячись на цих двох людей, вражає їх вік: Валерію Івановичу зараз 60, а на той момент було 55 років. Денисові зараз 24, а в 2014 було лише 19! Але і молодий юнак і літній чоловік виявилися справжніми патріотами своєї країни. Обидва на той час не мали ніякого відношення до армії і були звичайними українцями: жили і працювали. Пан Валерій працював далекобійником, а Денис навчався, був студентом. Події Майдану, які висвітлювалися в СМІ не залишили їх байдужими і покинув рідніх людей, свій дім вони вирушили на підтримку тих, хто стояв пліч-о-пліч, відстоюючи світле майбутнє України! Їхні розповіді про жахи тих днів були занадто реалістичними. Іноді здавалося, що вони заново переживають ці події. Дихання пришвидшувалося, кулаки стискалися. Адже тоді поряд була смерть, яка чатувала їх на кожному кроці і залишила вічно молодими всіх Героїв Небесної Сотні. Учням іноді було складно стримувати сльози. В приміщенні панувала неймовірна тиша і чути було тільки голос виступаючих.

Після Майдану і Валерій Іванович, і Денис стали військовими і продовжили боронити рідну неньку Україну вже зі зброєю в руках.

 Наприкінці зустрічі семикласники подякували учасникам Євромайдану. Гостi в свою чергу побажали всім мирного неба над головою і не чути звуку пострілів над головою.

Фото на згадку випромінюють особливу енергію! Не вірите? Дивіться!

[Best_Wordpress_Gallery id=”123″ gal_title=”Зустріч з учасниками Майдану”]