Тиждень безпеки життєдіяльності

 

Тиждень з 25.11- 29.11 був присвячений безпецi життєдіяльності. Класними керівниками та вчителями основ здоров’я були проведені тематичні театралізовані уроки. Вони обговорили з дітьми питання травмування дітей при надзвичайних ситуаціях. Були виготовлені тематичні плакати та пам’ятки до тижня безпеки життєдіяльності.

28 листопада до учнів 6-х класів завiтала представниця дитячої залізниці, яка прочитала лекцію “Безпека руху на залізничному транспорті”. Здобувачі освіти подивилися пізнавальне відео про те, як вести себе на залізниці.

Учні 3-Б класу виступили в усiх класах початкової школи з міні-агіткою “Правила поводження з електроприладами”. За допомогою віршів і яскравих плакатів вони нагадали учням молодшої школи про безпеку при користуванні електроприладами.

Цього тижня наша школа також взяла участь в районному етапі Місячника безпеки життєдіяльності. На конкурсі малюнків та поробок за мотивами мультсеріалу «Фокс і Трот» честь нашої школи захищали учні 4-Б класу Соха Артем та Соха Роман. Мозуль Вікторія, учениця 8-А класу надала свою роботу на конкурс дитячих малюнків і плакатів на тему «ДСНС очима дітей», «Обери життя». Будемо із нетерпінням чекати результати конкурсу!

Отже, наші учні на цьому тижні пригадали головні правила безпеки, які допоможуть їм у подальшому житті.

В рамках проведення «Тижня знань з охорони  безпеки життєдіяльності» та з метою формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я, популяризації  основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді,  розвитку  в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя та виховування  гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти, 23 жовтня учні 3 класу разом зі своїм класним  керівником В.В.Подобною провели цікаве заняття у вигляді  подорожі сторінками усного журналу «Наша безпека».

          Кожна сторінка  журналу  містила  цікаві завдання та запитання,які були  направленні на перевірку знань учнів  правил  з безпеки життєдіяльності. Діти  давали  як стислі, так і розгорнуті  відповіді, обґрунтовуючи  їх, розгадували  кросворд, склали пам’ятку: «Азбука безпеки »,відгадували закодоване слово «Телефон» та пригадали номери телефонів, на які слід телефонувати в разі виникнення пожежі,  при травмах, при витоку газу, при правопорушеннях. Сподобалася дітям  і гра «Так чи ні». Із цікавістю  учні переглянули  та обговорили пізнавальний мультфільм «Коли ти сам удома».

         Неможливо передбачити всі ситуації, які можуть загрожувати життю і здоров’ю дитини. Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.