Головні події тижня

2-6.12.2019

Головними подіями цього тижня стали Всесвітній день боротьби зі СНІДом та День Збройних Сил України. Було проведено безліч заходів, присвячених цим подіям.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом було проведено інформаційні п’ятихвилинки для учнів 5-11 класів з метою застереження дітей від цієї страшної хвороби. Учні 5-8 класів мали можливість послухати більш інформативний матеріал, а учням старшої школи було запропоновано реальні приклади з життя відомих людей, які загинули від СНІДу. Серед учнів 7-8 класів була проведена вікторина “Що потрібно знати про СНІД”. До учнів 10 класу був запрошений психолог Клініки, дружньої молоді. Вона розповіла старшокласникам про те, як захистити себе від СНІДу. Старшокласники подивилися відео про захворювання ВІЛ. Фахівець клініки розповіла, що в нашому місті кожен учень може анонімно здати аналіз на ВІЛ / СНІД.  Напри кінці зустрічі психолог запропонована переглянути фільм “СНІД – небезпечне захворювання”. Співпраця із фахівцями Клініки, дружньої до молоді буде тривати і надалі для здійснення профілактичної роботи в дитячому та молодіжному середовищі (інфекцій, що передаються статтевим шляхом, ВІЛ/СНІДу, наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління).

Дню Збройних Сил України було присвячено кілька заходів. Учні молодшої школи випустили вітальні листівки, учням 8-11 класів було запропоновано до перегляду невелику мультимедійну презентацію “Розвиток українського війська”. У четвер учні старшої школи поспілкуватися з учасником бойових дій в зоні АТО Матченко Валерієм Івановичем. Фахівці поліції продемонстрували слухачам, як виглядають вибухонебезпечні предмети. Поліціянти розказали, які правильні дії, якщо підлітки знаходять такі небезпечні пристрої.

Учні 5-7 класів підготували взяли участь у виставці «Нашаславна армія». Вироби із пластиліну виглядали реалістично. Кожен учень, який проходив через вестибюль міг відчути патріотичний дух учнів нашої рідної школи. Головний меседж цієї виставки був: «Бажаємо всім дітям України мирного неба над головою!»

Цей насичений тиждень запам’ятався для всіх ще однією подією. Діти, батьки, вчителі і, навіть, технічний персонал нашої школи вдруге відгукнулися всім серцем і взяли участь у благодійній акцій «Дай лапу, друже!» Також ми знову продемонстрували свою величезну любов і турботу до безпритульних тварин нашого міста. Всією шкільною громадою було зібрано необхідне для безпритульних тварин нашого міста. Корм, теплі речі, ковдри, пелюшки було доставлено до притулку представниками самоврядування.

[Best_Wordpress_Gallery id=”102″ gal_title=”День збройних сил”]